Verhalen overzicht

Juichen

1 augustus 2017

“Juichen hoe doe je dat……als je een examen hebt gehaald,  als  Feyenoord heeft gewonnen  zoals  dit jaar 2017……..”  Ik had het liefst gevraagd: wil je eens laten zien hoe je dat doet.  In het najaar is er een masterclass over bewegen en beleven rond het sterven.  Bestemd voor artsen/verpleeg-kundigen/verzorgenden/paramedici/ geestelijk  verzorgers.  Ik las het in het najaarsprogramma van  de stichting Leerhuizen Palliatieve zorg.  Nu was het nog vroeg op een mooie zomerse donderdag. Tegenover mij in de tram zaten meisjes met een voetbal.  Op hun school zou de volgende dag een dag voor voetballende meiden worden gehouden. Ik zag een affiche op het schoolraam.  Ik zag bij de school  steeds meer kinderen met een voetbal. Er zinderde iets. 

meer lezen

Listen to your eyes Luister naar je ogen

25 mei 2017

Dit voorjaar hing in Museum Voorlinden in Wassenaar een bijzondere lichtreclame die je met recht kunst mag noemen.

meer lezen

Lijden! Zin?

22 mei 2017

Soms zijn er van die mooie zinnetjes. Zinnetjes die je bijblijven, die troostend zijn. Ik kwam zo’n zinnetje tegen in een knipsel. Wil het graag met u delen. Lees tot aan het einde van dit op zich al mooie interview met Dirk de Wachter. Trouw, 14 mei 2017.

meer lezen

Soms moeten we vergeten Klein verslag

14 maart 2017

Soms kom je van die wonderschone gedachten/teksten tegen, die je verstillen en ontroeren. Wim Boevink, columnist, schrijft regelmatig een Klein verslag op de achterkant van Trouw. Steeds weer kun je getroffen worden door zijn rake observaties over het leven en de manier waarop wij het leven moeten leven, durven te leven.

meer lezen

Spitsuren

14 februari 2017

Zelf ga ik vandaag van her naar der. Van in de stad naar de rand van de stad, naar terug naar het eerste verpleeghuis en een hospice, naar mijn eigen hospice en naar Leerhuizen en vandaar door naar het ziekenhuis.

meer lezen