Algemeen

Alejandra Arias Mesa†

† † †Verpleegkundig consulent bij het Consultatief Palliatief Team Rotterdam en omstreken

Alejandra: "Door mijn werk als oncologie/palliatief verpleegkundige bij Thuiszorg Rotterdam heb ik regelmatig contact met de verpleegkundig consulenten, daardoor ben ik geÔnteresseerd geraakt in de inhoud van deze functie en in de rol van het CPT in† de ketenzorg rondom de palliatieve/terminale patiŽnten. Mijn interesse voor de functie als verpleegkundige consulent biedt me nieuwe uitdagingen in mijn vak, door de verdieping in symptoom controle en in de palliatieve richtlijnen.

Met deze kennis kan ik mijn beroep met meer deskundigheid beoefenen en kan ik de huisarts, de patiŽnten en diens naasten beter ondersteunen.

†Ik werk al twaalf jaar bij Thuiszorg Rotterdam, Eerst als wijkverpleegkundige en in 2000 heb ik de vervolgopleiding oncologie gedaan. Oncologische patiŽnten hebben mijn interesse gewerkt in verband met de complexiteit van de zorg en de mate van psychosociale ondersteuning bij het verwerken van het ziekteproces.
Veelal worden de meeste oncologische patiŽnten aangemeld bij de wijkverpleging als zij in de palliatieve fase ondersteuning nodig hebben. Juist in deze fase is het belangrijk om proactief beleid af te spreken, om de patiŽnt en diens naasten te kunnen ondersteunen met de lichamelijke klachten en de psychosociale en spirituele problemen."

Bron tekst van website NZPR,†lees verder >>